Şeyhi ~ شیخی
Kamus-ul'Alam - Şeyhi ~ شیخی maddesi. Sayfa: 494 - Sira: 7

Kamusul Alam, Şemseddin Sami; Kamusul Alamde Şeyhi maddesi. osmanlıcada Şeyhi ne demek, Şeyhi anlamı manası, Şeyhi osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte Şeyhi hakkında bilgi. Arapça Şeyhi ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada Şeyhi anlamı
Kamusul Alamde - شیخی Şeyhi maddesi. Şemseddin Sami, Kamusul Alam Ansiklopedisi
Şeyhi ~ شیخی güncel sözlüklerde anlamı:
Şeyhî ::: (a. h.) : Şeyh', tarihî bilgisi, hal tercümeleri üzerindeki tetkikleri ve araştırmaları ile tanınmıştır. Şeyiıî'yi en çok tanıtan eseri Nev'îzâde Atâî'nin "şakayik-i Nu'mâniyye Zeyli" ne zeyil olarak yazdığı "Vekayi-ül-fuzalâ" adındaki tezkiresidir. Şeyhî, bu eserinde (Hicrî : 1044-1143) arasında yetişmiş âlim, şâir ve devlet adamlarının hal tercümelerini yazmaktadır, (d. : 1667-ö. : 1732.
Şeyhî ::: (a. h. i.) : Sivas'ta doğmuştur. Asıl adı Abdülhamîd'dir. Halvetiye tarîkatındandır. Dîvânından başka yirmiden fazla eseri vardır. İlmî, târihî bilgisi ve şairliği ile tanınmış bir şahsiyet idi. 1639 yılında ölmüştür, Dîvânı basılmıştır.
Şeyhî ::: (a. h. i.) Germeyanlı olan şâirin asıl adı Sinan'dır. Dîvanından başka
Şeyhî ::: (a. h.) Şeyh', tarihî bilgisi, hal tercümeleri üzerindeki tetkikleri ve araştırmaları ile tanınmıştır. Şeyiıî'yi en çok tanıtan eseri Nev'îzâde Atâî'nin
Şeyhî ::: (a. h. i.) Sivas'ta doğmuştur. Asıl adı Abdülhamîd'dir. Halvetiye tarîkatındandır. Dîvânından başka yirmiden fazla eseri vardır. İlmî, târihî bilgisi ve şairliği ile tanınmış bir şahsiyet idi. 1639 yılında ölmüştür, Dîvânı basılmıştır.